Frolíkova káva z Borohrádku znamená dobrý šálek kávy každý den. Káva, na které si pochutnáte. Uspokojí nejednoho labužníka. Zrna pro její výrobu pocházejí ze Střední a Jižní Ameriky, Asie a Afriky. Silná, hořká, jemná a krémová – to vše vás pohladí na duši i na jazyku.

Zrnková káva

Frolíkova káva- DiplomatFrolíkova káva Diplomat

100% arabika
Frolíkova káva Diplomat patří mezi špičky
ocení jí především znalci dobré kávy
suroviny pro kávu pocházejí ze Střední Ameriky, Jižní Ameriky a Asie
káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení, každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy

 

Frolíkova káva ExtraFrolíkova Extra káva

100% arabika
káva je první směsí pana Frolíka a po právu patří mezi nejlepší kávy na českém trhu
suroviny pro kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie
chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí
káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním

 

Frolíkova káva HejtmanFrolíkova káva Hejtman

40% robusta, 60% arabika
u Frolíkovy kávy Hejtman jsou opět použity suroviny těch nejlepších jakostí
exkluzivita směsi je dána poměrem robusty s arabikou, což způsobuje velmi jemnou hořkost
suroviny pro kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie
Hejtman je určený milovníkům hořkých káv a dalším, kteří neradi kávu kyselou

 

Frolíkova káva BorohrádekFrolíkova káva z Borohrádku

60% robusta, 40% arabika
jedinečnost kávy z Borohrádku spočívá ve výběru těch nejlepších surovin, které jsou výhradně ručně sbírané
u této směsi je použita ta nejlépe hodnocená robusta na světě
suroviny pro kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie
káva je příjemně hořká, se silným obsahem kofeinu

 

Mletá káva

Frolíkova káva PrezidentFrolíkova káva Prezident

100% arabika
tato káva je naší nejnovější směsí p. Frolíka
kvalita spočívá v jejím složení, jsou zde použity výhradně kávy z Afriky, tudíž je této kávě přezdíváno „Africké zlato“
chuť kávy ocení především opravdoví znalci káv

 

Frolíkova káva DiplomatFrolíkova káva Diplomat

100% arabika
kávu Diplomat, patřící mezi špičky, ocení především znalci lahodného moku
suroviny pro kávu pocházejí ze Střední Ameriky, Jižní Ameriky a Asie
káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení; každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy
chuť je jemná, vyvážená, s nádechem hořké čokolády

 

Frolíkova káva ExtraFrolíkova Extra káva

100% arabika
káva je první směsí pana Frolíka a po právu patří mezi nejlepší kávy na českém trhu
suroviny pro kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie
chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí
káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním

 

Frolíkova káva HejtmanFrolíkova káva Hejtman

40% robusta, 60% arabika
u Frolíkovy kávy Hejtman jsou opět použity suroviny těch nejlepších jakostí
exkluzivita této směsi je dána poměrem robusty s arabikou, což způsobuje velmi jemnou hořkost
suroviny pro kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie
tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu

 

Frolíkova káva BorohrádekFrolíkova káva z Borohrádku

60% robusta, 40% arabika
jedinečnost této kávy spočívá ve výběru těch nejlepších surovin, které jsou výhradně ručně sbírané
u této směsi je použita ta nejlépe hodnocená robusta na světě
suroviny pro kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie
díky použitým surovinám vzniká velice příjemně hořká káva se silným obsahem kofeinu

 

Frolíkova hořká čokoládaFrolíkova horká čokoláda

houstnoucí instantní nápoj s příchutí čokolády, který je vytvořen během několika málo vteřin
obsah sáčku se vsype do hrníčku, zaleje vařící vodou a promíchá
při míchání nám houstne, díky čemuž získáme opravdu lahodnou a hustou čokoládu

 

 

Jaký je rozdíl mezi robustou a arabikou?

Zrna kávyPravděpodobně dvěma nejrozšířenějšími typy kávy jsou v naší zeměpisné šířce arabika a robusta. Jsou nejen nejrozšířenější, ale zároveň také nejkvalitnější. Právě arabika je asi nejkvalitnějším druhem kávy vůbec. Robusta se jí však v mnohém vyrovná. Pokud si totiž zrnka robusty semelete těsně před její přípravou, bude aroma i chuť kávy prostě dokonalá.

Robusta

Robusta vznikla křížením káv Arabika a Mauritian. Káva je charakteristická větším množstvím kofeinu, je více hořká. Vysoký obsah kofeinu pak láká právě ty, kteří nepožadují perfektní, aromaticky vyváženou chuť, ale silný šálek dobré a lahodné kávy. Směs kávy s obsahem robusty je výrazně levnější než čistá arabika.

Arabika

Zrnka arabiky mají naproti tomu mnohem kvalitnější chuť, která je více aromatická a komplexní. Káva je příznivější i ze zdravotního hlediska, neboť je šetrnější k žaludku. Arabika roste delší dobu než robusta, při pěstování vyžaduje přesnou teplotu a pravidelný déšť, proto je její cena podstatně vyšší, než v případě robusty.